Kun omistaa lauman eläimiä, jotka alkavat ikänsä puolesta olla jo ehtoopuolella, tulee eläinlääkärissä rampattua alvariinsa. Toistaiseksi meillä on ollut tuuria sen suhteen, että porukka on pysynyt melko terveenä, mutta väkisinkin sitä on aina jotain josta kantaa huolta kun niinsanotusti kalusto vanhenee.

Fauna kävi hammaslääkärissä, jossa todettiin että sillä on hampaiden resorptiota ja hammaskiveä. Hampaat putsattiin, tapaturmaisesti katkennut kulmahammas ja yksi syöpynyt suuri poskihammas poistettiin. Jäljelle jäi vielä yksi myöhemmin poistettava hammas.

Mummo pöllyssä20180201_151325.jpg

Kaikenkaikkiaan tilanne suussa olisi voinut olla pahempikin ja eiköhän se näillä leegoilla pärjää vielä jokusen vuoden. Faunasta kyllä huomaa, että se on selvästi vanhentunut kuluneen vuoden sisään. Ulkoilu kovilla pakkasilla ei huvittaisi yhtään ja yleisolemus on hieman jäykistynyt. Näkö ja kuulokaan ei taida enää olla ihan priimaa. 13-vuotissynttäreihin on reilu kuukausi aikaa.

20180227_142833.jpg

Malla-Kaarnikka vietty 11-vuotispäiväänsä kotioloissa. Kävimme hallilla vähän humppaamassa, lenkillä ja tietysti syötiin herkkuja. Illalla Malluainen sai synttärilahjaksi kolme uutta vinkulelua, Kongin ja uudet rekisteripaperit puuttuvien tilalle.

Malla-Kaarnikka 11v20180226_214956.jpg

Vimpa on pikkuhiljaa laihtunut ja lihakset ovat alkaneet kadota. Se on ihan reipas, hyppii kevyesti pöydille, rallattaa iltaisin Ikea-rottia jahdaten ja seurustelee mielellään, mutta joku sen yleisolemuksessa sai varaamaan eläinlääkäriajan sen sijaan, että tyydyin vain siihen, että se nyt on vanha. Vimpa on tullut meille vuonna 2002. Se on taustaltaan löytökissa eikä sen tarkkaa ikää ole tiedossa, mutta silloin se arvioitiin n. 3-5 -vuotiaaksi. Eläinlääkärissä Vimpa oli oma kiltti itsensä ja verinäyte paljasti hypertyreoosin eli kilpirauhasen liikatoiminnan. Tähän on onneksi yleensä hyvin toimiva lääke, joten jatkossa Vimpan pitäisi syödä pilleri aamuin illoin. Kaikki kissaa ikinä lääkinneet tietävät miten riemukas ajatus tämä on.

Vimpa eläinlääkärissä suunnittelemassa pakoa20180227_180030.jpg

Vimpalle varasin kuukauden päähän kontrolliajan. Faunan hammaslääkärin jälkeen pitäisi seuraavaksi viedä Kattis hammastarkastukseen. Eipä lopu harrastukset kesken kun voi harrastaa eläinlääkärissä käymistä!