Yhtäkkiä reilu kahdeksan viikkoa on hujahtanut ohi ja huomenna pennuista kaksi lähtee omiin koteihinsa. Viimeisen yhteiden päivän kunniaksi päätimme viedä koko koiralauman yhdessä metsäretkelle. Pennut jaksoivat temmeltää kaksi ja puoli tuntia ennenkuin väsähtivät autohäkkiin.

Sysiväikeen Tähtien Soturi "Snapsi"
snapsi%20istuu.jpg

Snapsi lähtee isänsä Vasmin perheeseen Jaanan ja Ollin retkeily- ja harrastuskaveriksi. Vasmin lisäksi perheessä on myös toinenkin porokoirauros, Raiku. Vahvatahtoinen ja reipas Snapsi joutunee tiukkaan komentoon ja hyvä niin.

Kaikki minun porokoirani (paitsi sijoitus-Tyyne)
porokoirat.jpg

Pikkuhuikka jatkaa elämäänsä äitinsä tassunjäljissä. Se on nuorin lisäys Sysiväikeen klaaniin, eli Huikasta tulee äitinsä tavoin sijoitusnarttuni ja se muuttaa äitinsä Haikun perässä ystäväni Meerin ja tämän perheen luo. Haiku siirtyy nyt lopullisesti Meerin omistukseen. Suuri kiitos kuluneista vuosista, hyvästä yhteistyöstä ja Haikun erinomaisesta hoidosta! Ilman hyviä ja luotettavia sijoituskoteja en pystyisi kasvattamaan edes näin pienimuotoisesti, joten hyvä sijoituskoti on kultaakin kalliimpi.

Pikkuhuikan kutsumanimeksi tulee Hämy. Sen tehtävä on kasvattaa perheen lapsista vastuuntuntoisia ja empaattisia nuoria miehiä, juoksuttaa isäntää lenkillä ja emäntää agilityradalla.

Sysiväikeen Kaukainen Galaksi "Huikka" eli Hämy
huikka.jpg

huikka%20sylissa.jpg

Sysiväikeen Voiman Vartija "Shotti"
snapsi%20juoksee.jpg


shotti%20sylissa.jpg

Shotti jää vielä pariksi viikoksi ilahduttamaan meitä. Shotilla on oma koti odottamassa, jossa siitä tulee Aleksi lenkki- ja retkeilykaveri. Shotti on herttainen pentu, joka tykkää olla sylissä. Se on hyvin rennonrohkea eikä hätkähdä juuri mistään. Varsinainen pieni hurmuri!

Hullu koiranainen rikkoo luovasti lakeja ja juoksuttaa koiria vapaana kansallispuistossa. Mutta ehkä tuollaisia kahdeksanviikkoisia palleroita ei lasketa?

hukona%20ulkoilee.jpg

Ryhmäkuvan ottaminen kahdeksasta koirasta on vaikeaa. Ryhmäkuvan ottaminen, jossa on mukana kahdeksanviikkoisia koiranpentuja on mahdotonta. Tämä on paras noin sadasta yrityksestä - vain yksi pentu karkasi kuvasta.

koko%20lauma.jpg

Aikuisista sen sijaan on helppo saada ryhmäkuvia. Ainakin jos haluaa lähikuvan eväitä kerjäävistä nenäeläimistä.

kerjalaiset.jpg

Sillä välin kun aikuiset kerjäsivät ja ihmiset evästivät, pennut keskittyivät juoksemaan, puremaan ja riehumaan. Kyllä koiratkin saivat vähän retkieväitä. Olen varmaan opettanut ne liian hyvin siihen, että kahvitauolla saa aina jotain herkkuja, koska repun ottaminen selästä saa aikaiseksi yleistä hysteriaa ja tunkeilua.

Huikka ja Snapsi
huikka%20ja%20snapsi%20tappelee.jpg

Päivä oli vähän viileä vaikka aurinkoinen, joten jo mummoikäinen Fauna pukeutui trendikkääseen huppariin.

fauna%20seisoo.jpg

Fauna ei hirveästi välitä pennuista, mutta välillä sitäkin hulluttaa. Se osaa halutessaan leikkiä pentujen kanssa ihan nätisti (eikä tässäkään pomppinut pennun päällä, vaikka kuva ehkä siltä näyttää).

fauna%20rukoilijasirkka.jpg

Paluumatkalla tapasimme toisen koiranulkoiluttajan. Hänen koiransa karjuivat kauempaa ja meidän isot koirat karjuivat takaisin, että ei tartte tulla lähemmäs meillä on pentuja ja emme epäröi puolustaa niitä. Heksutädin mahan alta oli turvallista tarkkailla tilannetta.

heksu%20vahtii.jpg

Kiitos Haiku. Olit erinomainen äiti!haiku%20seisoo.jpg