Meidän pikkupentumme ei ole enää pentu. Nypin Salkan poskesta irti punkkia, kun huomasin että jostain on tullut tippa verta. Tarkastelu paljasti, että se on tullut Florasta ja tällä kertaa sillä ei ole mitään kohelluksen aiheuttamia reikiä. Aamulla agilitytreeneissä olin repiä hiukset päästäni kun Flo yhtäkkiä kesken treenin imeytyi kiinni maahan useamman kerran. Illalla annoin sille synninpäästön: pienen esiteinixkoiran pää on vähän pyörällä, koska se on yhtäkkiä huomannut että on tyttökoiria ja poikakoiria ja ne kaikki tuoksuvat kerrassaan vastustamattomasti jännittävältä.

flora%20suolla-normal.jpg

Juoksujen lisäksi ilmoitin Floon silkenerkkariin ja totesin, että se on juniori eikä pentu. Vielä järkyttävämpää oli tosin huomata, että Fauna menee veteraaneihin.

Kesäloma loppui jo aikoja sitten ja olemme palanneet arkirytmeihin. Raunio- ja hakutreenit on tosin olleet muutaman viikon kesätauolla. Eilen illalla kävin vähän verryttelemässä syyskautta varten, Flo haki pari tyyppiä vapaalla rallailutyylillä ja Kattis ajoi hienon jäljen. Faunakin olisi halunnut treenata, mutta sen sijaan menimme metsälenkille treenikaverin ja tämän koiran kanssa. Kummallinen metsä, eksyimme TAAS kerran samaan pöpelikköön. Lisähupia tajosi myös "terveen ruokahalun" omaava porokoira, joka ohimennen hotki menemään ilmeisesti ihan mittavan määrän paintball-aseen biohajoavia ammuksia maasta. Tänään aamulenkillä olin saada sätkyn kun näin sen tuottaman iloisen vihreän kakkakasan. Hetken hyperventiloinnin jälkeen tajusin, mistä väri johtuu ja helpottuneena muistelin tuttujen kertomuksia vastaavista elämyksistä (jotka ovat aina päätyneet siihen, että koira ei saanut makunautinnostaan mitään oireita).

Salka päätti aloittaa karvanlähdön kuunneltuaan meidän pohdintaa, pitäisikö karvakoirat trimmata kesäksi lyhyempään kuosiin. Salkan pohjavillatukkoja leviää nyt kiihtyvällä tahdilla ympäristöön, vaikka kampaan sitä päivittäin. Ainakaan Salka ei siis kaipaa trimmausta tänä kesänä, mutta harkitsen vakavasti että ensi kesän alussa koira pääsee karvoistaan. Salkan läähätys rohisee jonkun verran kuumimmilla keleillä ja se on selvästi väsyneempi hellepäivinä. Niin se vaan alkaa ikä näkyä ikipennussakin. Myös Katlan karvat ovat ensi keväänä häätöuhan alla, tosin Maailmanvoittajanäyttely elokuussa saattaa vielä pelastaa ne. Jos päätän ilmoittaa moroporon näyttelyyn, ei trimmi taida tulla kysymykseen.

Katlan 7 kuukauden kisatauko päättyi kuun puolivälissä Mikkelissä, kun teimme retken St. Michel -ravien riivaamaan kaupunkiin ja juoksimme pari starttia sekä lauantaina että sunnuntaina. Samalla reissulla Salka meni viikoksi lomailemaan vanhempieni luokse. Flo oli viikonlopun synnyinkodissaan riekkumassa, joten saimme viettää rentouttavaa laatuaikaa kahden fiksun, rauhallisen ja aikuisen koiran kanssa.

Fauna teki lauantaina hypärillä hylyn ja agiradalla yliaikanollan (3. sija) ja sunnuntain ekalla agiradalla melkoista räpeltämistä mutta tokalla radalla homma loksahti paikoilleen ja kotiinviemisinä oli nolla, eka LUVA kakkosista ja 3. sija. Palkintojenjaossa Fauna kuulutettiinkin jo silkkivinttikoirana eikä "sekarotuisena".

Katlan tulossaldoksi ja hypäriltä hyl, agiradoilta nolla, yliaikanolla ja femma. Näistä viimeinen rata oli paras, koira kulki ja rytmi tuntui löytyvän, mutta keinulta otettiinkin oikein näyttävä lentokeinu. Taisi olla silkka vahinko koiralta, loppuviikon treeneissä tehtiin oikein mallikkaat keinut taas.

Flora kävi katsomassa Tall Ships Racen aluksia kanssamme. Pennelillä vaikuttaisi (kaikesta huolimatta) olevna palikat aika hyvin kohdallaan. Se luovi ihmisvilinässä mukanani rauhallisena, asettui makoilemaan jalkoihini kun kuuntelimme esityksiä, kerjäsi aktiivisesti makupaloja eväistämme eikä hätkähtänyt yllättäen suoraan kaulaan kapsahtavaa vierasta pikkulasta. Myöskään ruotsalaisen 1600-luvun sotalaivareplikan tykinlaukaukset eivät saaneet juuri korvaakaan värähtämään, kun Floopalla oli tärkeämpää tekemistä (tuijottaa mun muffinssia). Lopuksi Flo leikki omalla hännällänsä ja yritti listautua brasilian armeijaan ja lähteä merille, mutta ei sitä huolittu.