Perjantai-iltana menimme pikkuporukalla treenaamaan rakennusetsintää käytöstä poistetulle nuorisotilalle. Sieltä on valitettavasti poistettu käytöstä myös valot ja lämmitys, joten taas sai hytistä kylmässä ja pimeässä. Aloitimme ensin etsimällä oikeaa rakennusta, jonka löydyttyä saivat koirat etsiä meitä rakennuksesta.

Heklalla on takana kolmet hakutreenit, joissa se on oivaltanut, että ihmisiä kannattaa etsiä koska niiltä saa ruokaa. Uusi ympäristö ei ollut sille mikään ongelma. Suurin ihmetys taisi olla tavanomaista urbaanimpi ympäristö siirtyessämme autolta nuorkalle ja erään kerrostalon alaoven lasista näkyvä erityisen tomera ja soma pieni koira, jolle piti huutaa ja jota ihmeteltiin kovasti, kun se ei edes haissut millekään!

Heksu oli heti kartalla ja lähti innokkaasti etsimään ruokapurkkivarkaitaan. Ensimmäinen löytyi varastohuoneesta hyllyn alta istumasta. Tätä skannailtiin vähän myös pitkin pöytiä kurottelemalla. Toinen piilottelija oli mennyt telttailemaan muuten tyhjään huoneeseen. Teltan oviaukon löytäminen oli suurin haaste, mutta ainakaan pentua ei häirinnyt heiluva teltta ja sen liepeiden läpi tunkeminen. Viimeinen kadonnut löytyi vessasta, toki asiaankuuluvasti vessakopin reunan alta tunkemalla, koska avonaisen oven kiertäminen oli liikaa älykkyyttä vaativa tehtävä. Miksi kiertää kun voi mennä suoraan?

Reipas pentu!

Haisee, mutta missä?20150130_182804.jpg

Täällä!
20150130_182830.jpg

Fauna, Flora ja Katla pääsivät kaikki mukaan huvituksiin. Hauskinta oli seurata miten koirat paikallistivat keskelle isoa huonetta pahvilaatikon alle piiloutuneen ihmisen. Otimme saman piilon kaikille osallistuneille koirille Heksua ja Mincaa lukuunottamatta. Kovasti koirat haistelivat pitkin seiniä. Kokemus oli tässä valttia, osaavimmat koirat päättelivät nopeasti, että maalimiehen on pakko olla laatikossa ja tulivat tutkimaan sen. Keskeneräisemmillä koirilla herneet pyörivät kuin pallot lottokoneessa, ennenkuin ne osuivat sattumalta sopivalle puolelle laatikkoa, johon haju tuli myös laatikon viereen.

Kivat pikkutreenit hyvässä porukassa. Mitäpä muutakaan sitä perjantai-iltana haluaisi tehdä?