Fauna ja Robin kävivät helteisessä Nastolassa kisaamassa kaksi agirataa. Kisapaikka oli hiekkapohjainen urheilukenttä ja varsinainen pätsi. Lämpötila kipusi yli kolmenkymmenen ja suorassa auringonpaahteessa oleva kenttä oli kuin Saharan autiomaa. Onneksi kisajärjestäjät olivat hankkineet koirien viilennystä varten vesipisteen ja kahluualtaita. Pienet varjopaikat olivat tupaten täynnä niissä tungeksivia koirakoita ja helle otti joistain koirista yliotteen ja ne vain kävelivät pois startista takaisin varjoon. Näissä olosuhteissa kuka tahansa järkevä kyseenalaistaa kisaamisen järkevyyden ja on erityisen tärkeää huolehtia koiran (ja ohjaajan) nesteyttämisestä ja viilentämisestä. Faunan juottaminen aloitettiin ja pari päivää aiemmin kotona. Olen saanut koirani juomaan hyvin, kun veteen sekoittaa vähän kissan tuoreruokaa. Meillä onkin aina kaapissa paketillinen Latzin tai Whiskasin kissanruokapusseja, ei suinkaan kissoille vaan koiria varten.

Vaikka Fauna on hyvin lämpöhakuinen ja kestää kuumuutta yleensä hyvin, helle vei senkin vauhdista osansa. Ekalta radalta tuli hylky, mutta tokalla kerättiin sitten koko potti: voitto, puhdas nolla ja tietysti myös luva. Päivän kisaradat olivat kakkosten radoiksi hyvin tekniset ja täynnä ansaesteitä ja tuloksia ei hirveästi tullut. Faunan voittoradalla Faulla oli myös ainoa nollatulos ja tuloksia ylipäänsä maxi-luokassa tuli vain kolme. Tämä antaa uskoa, että Fauna pärjää kyllä kolmosissakin omalla tasollaan ja kolmosten nollaradat on ihan mahdollinen tavoite ensi kaudelle. Kunhan nyt se viimeinen puuttuva luva saadaan ja päästään sinne kolmosiin.

Videoita kisaradoista ei ole, koska Robin ja Fauna olivat reissussa kahdestaan eikä paikan päälläkään ollut tuttuja kuvaajia. Kisojen kuuluttaja oli "vanha tuttu" Saariselän kisoista, joka muisti Faunan ja esitteli sen silkkivinttikoirana ja antoi yleisölle lyhyen tietoiskun rodusta. Kun kisa alkoi lähetä loppua ja Fauna oli edelleen ainoa nollatuloksen tehnyt, kuuluttaja myös mainitsi, että kilpailua johtaa tällä hetkellä silkkivinttikoira Fauna. Seurauksena oli ryntäys uteliaita kyselemään mikä tää on, onko ne hyviä agilityssä ja muut jo tutuksi tulleet kysymykset. Olemmekin naureskelleet, että pitäisi tehdä taskuunmahtuvia pieniä lappuja, joissa esiteltäisiin ytimekkäästi olennaiset asiast rodusta. Lappuja voisi sitten jakaa uteliaille.

Fauna treenaamassa Kalasatamassa joskus vuonna miekka ja kirves

fauna%20aksaa-normal.jpg

Meillä on hirveän vähän kuvia koirista treenaamassa, koska ei vain tule otettua kameraa mukaan treeneihin. Ehkä pitäisi palkata joku pätevä harrastelijakuvaaja joskus mukaan treeneihin kuvaamaan?