Pikapäivitys kun on päässyt unohtumaan raportointi...

Kattis kävi 17.6. SPeKL:n raunio soveltuvuuskokeessa, ja läpäisi yleisarvosanalla "erinomainen". Ohjaajankin toiminta arvioitiin "hyväksi". Koe sujui aika odotusten mukaisesti, eli ohjaaja hermoili ja koira osasi. Kuuma päivä ja valeraskaus taisi edesauttaa, ettei edes hallinta-osiossa keulittu pahasti.

Kokeeseen kuuluu luoksepäästävyyden testaaminen (ei ongelmaa, eikä yrittänyt syödä vieressä olleita koiriakaan eikä edes hevosta, joka sattui kulkemaan just samanaikaisesti radan ohi, eli parin metrin päästä koirista), ketteryysosio (tikkaat ylös, lankkua pitkin ja kapeaa ramppia alas sekä maanalaisen tunnelin läpi lähettäminen), hallintaosio (seuraaminen alueelle, vapaana odottaminen pari minuuttia - tässä yleensä vähän innokkuus näkyy, mutta harjoitus on tuottanut tulosta ja pysyi maassa nätisti). Radalla piti etsiä 2 maalimiestä 10 minuutin sisällä, alueella oli häiriöhenkilöitä, savuja, melua ja ammuttiin. Kattis oli kivasti ohjattavissa ja reagoi hyvin hajuihin ja ilmaisut oli hyvät.

Tällä viikolla syötiinkin sitten treeneissä perinteen mukaisesti "koekakkua", tällä kertaa mun äidin leipomaa raparperipiirakkaa.