Minä treenaan koirieni kanssa paljon. Olen myös analyyttinen treenaaja ja löydän suorituksestamme aina lähinnä vain parannettavaa. Olen tavoitteellinen, välillä turhaudun ja varmasti moni sivusta seuraaja miettii hiljaa mielessään miksi minulla ei ole malikkaa tai bordercollieta tai ylipäänsä ihan mitä tahansa "oikeaa harrastuskoiraa".

Nettipalstalla oli keskustelu ei-niin-putkeen menneistä treeneistä. Niitä juttuja lukiessani muistin, miksi treenaan vinttipimeenäkoirienikin kanssa vaikka kukaan ei varmastikaan löisi senttiäkään vetoa meidän menestyksen puolesta (ja pidän tätä vilpittömästi erittäin pätevänä sijoitusneuvona). Flora on useimmiten varsin koominen koira yrittää kouluttaa. Luultavasti treenikaverinikin kestävät mun monen turhakekoiran mukanaolon treeneissä, koska saamme kerta toisensa jälkeen revittyä Flopan touhuista päivän parhaat naurut. Onneksi mulla on myös vakavahenkinen ja tavoitteellinen Katla (joka tietysti sekin on "väärän rotuinen" tosiharrastajalle), niin en revi itseäni täysin kaljuksi Floraa kouluttaessani.

Eräskin kerta treenattiin haukkuilmaisua parkkipaikalla. Ekaa kertaa pressulla peitettyjä maaleja, eli silleen kyykyssä pressun alla peitettynä kököttävä treenikaveri. Koska junnu-Flo on hetkittäin vähän holtiton ja parkkiksen laidassa meni autotie ja kävelytie (ohittavia koiria, pyöriä jne) jätin sille valjaat päälle ja grippiliinan kiinni valjaisiin. Saan siitä tarvittaessa helposti napattua sen kiinni.

Lähetys, koira juoksee maalimiehelle ja alkaa haukkua. Ainoa mitä en ollut ajatellut on sen kummallinen tapa peruuttaa haukkuessaan maalimiehen ympärillä. Vihreä pressu + punainen grippiliina + peruuttava koira teki sellaisen nätin, vähän jouluhenkisen paketin maalimiehestä ja koirasta. Joka muuten haukkui vielä siinä vaiheessa kun liina loppui eikä se pystynyt enää liikkumaan ja maalimies alkoi sätkiä kun meinasi kuristua pakettinsa sisällä. Minä ja katsojat naurettiin niin tolkuttomasti, ettei pystytty edes auttamaan.

Hyvät treenit. Koira oppi ilmaisemaan peitetyn ja että peruuttaminen ei kannata. Vaikka ihan en taas etukäteen ajatellut loppuun asti.

Flo lainasi Katlan varaliivejä treeneihin ja onnistui näyttämään tosi pätevältä20140826_154416-normal.jpg

Tai no... ehkä ei.
20140826_154403-normal.jpg

Toisen kerran oltiin agilitytreeneissä. Lähetin eteenpäin hypylle ja irtosi tooooosi hienosti. Hypyn yli ja jatkoi samaa vauhtia seuraavan hypyn ja kahden kentän välillä olevan väliseinän yli suoraan keskelle toisen ryhmän treenejä. Tässä kohtaa teinikoira tajusi että hommassa on nyt jotain pielessä, pelottava vieras koira juoksee radalla tuhatta ja sataa ja mattea ei enää näy, joten teinikoira turvautui siihen mikä on tuttua, turvallista ja ensin opetettua, eli meni seisomaan A:n alastulokontaktille 2on2off ja laittoi silmät kiinni.

Sieltä kävin sen sitten poimimassa kainaloon ja takaisin omalle kentälle nolona anteeksi pyydellen.