Tämä kesäkausi tulee olemaan erilainen kuin kuluneet noin 15 edellistä. Minä en kouluta mitään ryhmää eikä yhdellekään koiralleni ole koulutuspaikkaa missään ryhmässä. Kummallista! Jouduin ottamaan itseni ja Katlan pois hälytyslistaltakin. Se oli vaikea, mutta pakollinen päätös. Mun ranne leikataan toukokuun alussa ja odotettavissa on kipsaus ainakin 2-3 kuukautta ja toipuminen täyteen käyttökuntoon pahimmassa tapauksessa jopa puolisen vuotta. Että sellainen kesäkausi tiedossa!

Työtöntä porokoiraakin masentaa20160416_162535.jpg

(Ennenkuin soitatte anjaeerikäisille, kerron että Kattis pääsi kuvanoton jälkeen ajamaan kevään ensimmäisen maastojäljen ja ilahtui suuresti.)

Ahnehdin kevääksi vielä pari kurssia lajeista, joita voin kesällä treenata yksin käsipuolena. Katla ja Fauna ovat aloittaneet Nosework -kurssin ja Hekla BH-koekurssin. Lisäksi käymme maanantaisin tekemässä taajamajälkeä pikkuporukalla ja tarkoitus olisi jatkaa jäljen ja hakuilun parissa koko kesä sen mukaan miten pystyn. Raunioillekin haluaisin päästä, jos vaikka saisin Heksulle treenattua koehäiriöt siihen malliin, että syksyllä voisi mennä peruskokeeseen. Pelastuskoiratouhuista luopuminen tuntuu liian vaikealta, joten asetetaan nyt pieniä tavoitteita taas ja katsotaan mitä tapahtuu.

Kävimme kimppatreenaamassa parin BH-kurssilaisen kanssa. Myös veteraanikoirat Katla ja Rontti pääsivät huvittelemaan. Häiritty luoksetulo videoituna:

http://youtu.be/2GyAoIKa_J4

Ostin kyllä myös agilityseuran treenihallille vapaavuorokortin. Toivottavasti pystyn sitä käyttämään.

Päästäänkö jo treenaamaan?20160417_195542.jpg

 

Lyhyt yhteenveto kevään treenitilanteesta:


FAUNA - sairaslomalla agilitystä tammikuusta asti. Käynyt pari kertaa hupailemassa lyhyesti agilityhallilla, kaksissa kisoissa yhden hypärin verran huhtikuussa. Toiveena päästä kisaamaan kesällä pari kertaa. Aloitti Noseworkin, josta kaavaillaan kivaa eläkeläislajia.

FLORA - agilityä, agilityä ja agilityä. Parit kisat ja viikottaisia treenejä  maanantaisin Robinin kanssa, tiistaisin minun kanssani ja vapaavuoroja silloin tällöin. Ohjatut treenit loppuivat nyt kuun vaihteessa. Jatketaan vapaavuoroilla kesä. Toivottavasti päästään kohta taas kisaamaan, kunhan jalkavammasta parannutaan. (Ai mistä jalkavammasta? No Flopa kokeili osaako se lentää. Ei osannut. Putosi neljä metriä alas kalliolle. Ihme kyllä ei käynyt paremmin, parin viikon lepo näyttäisi korjanneen tilanteen.) Jalkavammaisena aloitti hupijäljestyksen ja on luonnonlahjakkuus. Tai sitten aloittelijan tuuria.

HEKLA - agilityä Robinin kanssa. Pitäisi käydä mittauttamassa. Ei lähelläkään kisavalmista vielä. Mutta kivaa on. Jäljestää maanantaisin ja treenaa BH-koeliikkeitä "muuten vaan", ei ole tavoitteena mennä kokeeseen. Toiveena päästä noin kerran viikkoon hakuilemaan tai raunioille ja loppuvuodesta katsellaan peruskokeita. Osaa ilmaista ja etsiä, vaatii kokemusta ja häiriönsietotreeniä. Kesäkuulle varasin ihan vahingossa yhden nautapaimennustreenipäivän. Elokuulle on varattuna lammastreeniä.

KATLA - huvikseen satunnaista aksailua. Toivottavasti saadaan jalka kuntoon ja päästäisiin kesällä parille kisaradalle. Noseworkia perjantaisin ja kotitreeninä, jäljestämistä maanantaisin, hakua ja raunioita joskus jos sattuu treenit kohdalle. Ei enää tavoitteita missään lajissa, koska peko-ura alkoi muutenkin kallistua kohti loppuaan ja kun ehkä ensi vuonna olisin itse taas kunnossa koiranohjaajaksi, täyttää Kattis jo 10v ja alkaa olla eläkeläisiässä muutenkin.

SALKA - on Salka. Pieni ja ruskea.